به گزارش مشرق، با توجه به تحرکات روز گذشته آمریکا و متحدینش در منطقه و سخنرانی ها و مصاحبه های مختلف این سه کشور حمله به سوریه آن هم به بهانه استفاده دولت سوریه از سلاح های شیمیایی علیه مردم سناریویی از پیش تعیین شده بود تا آمریکا و متحدینش خط و نشانی برای جبهه مقاومت کشیده باشند. البته جبهه مقاومت هم دست خالی به میدان نیامده و برایند صحبت های مقامات کشورهای مختلف جبهه مقاومت، خبر از دفاع تمام عیار از سوریه و دفاع احتمالی در برابر دیگر کشورهای جبهه را می دهد.
سوریه در این حمله پس از تحمل 7 سال بحران دفاع جانانه ای از مواضع خود کرد و توانست با موفقیت از سامانه های پدافندی خود حداکثر استفاده را ببرد.
به گفته تلویزیون سوریه آمریکا دیشب 110 موشک به سمت اهداف مختلف در سوریه شلیک کرد که اکثر این موشک ها به هدف های از پیش تعیین شده اصابت نکرده است و فقط طبق اخبار واصله سه نفر زخمی شده اند. البته آمریکا مدعی شده در این حملات از بمب افکن های B1 نیز استفاده نموده است که نتیجه این حملات هنوز مشخص نیست اما تلویزیون سوریه تصریح کرده است موشک ها به اهداف نخورده و منحرف شده اند. همین موارد به تنهایی می تواند خبر شکست مفتضحانه ای برای آمریکا و متحدینش باشد.
با توجه به اظهارات مقامات آمریکایی و سوری و حملات دیشب می توان چند نکته را نتیجه گرفت:
1. با توجه به مواضع صریح و محکم روسیه آمریکا به هیچ وجه دنبال تقابل مستقیم با روسیه نیست. چرا که حملات دیشب به هیچ یک از نقاط تحت نظر پدافند هوایی روسیه نبوده است.
2. به نظر می رسد احتمالا حملات به همین مرحله از حمله محدود شده یا یکی دو مرحله دیگر ادامه پیدا کند، چرا که آمریکا به دنبال موازنه قدرت در منطقه و خط و نشان کشیدن برای قدرت های منطقه است.
3. آمریکا به دنبال جنگ محدود در سوریه است و نمی خواهد حملات را به نقاط مختلف بکشاند زیرا اصلا نمی تواند پیش بینی کند پاسخ های احتمالی ایران سوریه به حملاتش در چه سطحی خواهد بود.
4. این حملات برای پوشش نقاط ضعف برای ایجاد عملیات روانی جهت سرپوش گذاشتن بر روی شکست های اخیر آمریکا در منطقه و مخصوصا سوریه دارد.
5. با توجه به اینکه انتخابات لبنان و عراق نزدیک است و آسمان سیاسی سوریه نیز کمی ابریست آمریکا در تلاش است نتیجه انتخابات را با ایجاد شرایط سخت جنگی و روانی در منطقه به نفع خود کند.
6. آمریکا علاوه بر سرپوش گذاشتن بر ناکامی های خود می خواهد بر ناکامی های متحدین منطقه ای خود یعنی عربستان و امارات که در یمن، سوریه و عراق ناکام بوده اند سرپوش گذارد.
اما سوال پیش رو این است که آیا آمریکا صحنه نبرد را گسترده خواهد کرد. می توان گفت پاسخ این سوال منفی است. زیرا:
1. ترامپ دارای مقبولیت بین خواص یعنی مسئولین و عوام یعنی مردم آمریکا نیست و ریسک حمله به سوریه می تواند آخرین ریسک او در مقام ریاست جمهوری آمریکا باشد.
2. با توجه به مواضع جبهه مقاومت در برابر آمریکا و هشدار به اقدام شدید متقابل علیه آمریکا و متحدانش، ایالات متحده احتمال می دهد در منطقه به شدت زمینگیر خواهد شد و شکست حتمی خواهد بود.
3. توان عملیاتی روسیه، ایران و سوریه به خاطر مستقر بودن در منطقه، آشنایی با شرایط جغرافیایی و نا محدود بدون توان آن ها به خاطر کم بودن مسافت آن ها از منابع تسلیحاتی و نظامیشان بیشتر از کشورهای متجاوز است و این موضوع می تواند یکی از دلایل شکست آمریکا شود.
4. با توجه به نقض قوانین بین المللی در صورت حمله به یک کشور، آمریکا در برابر کشورهای دیگر و سازمان های بین المللی مقصر شناخته خواهد شد و تحت فشارهای بین المللی قرار خواهد گرفت.
5. با توجه به نوع اولین حمله آمریکا به سوریه به نظر می رسد کشورهای مهاجم استراتیژی ویژه ای برای جنگ ندارند و صرفا با بازی سیاسی و رسانه ای، رجز خوانی و ترساندن حریف قصد رسیدن به پیروزی و در نتیجه راضی نمودن اسپانسرهای مالی وسیاسی خود یعنی رژیم صهیونیستی و عربستان را دارند.
منبع: کانال مطالعات جهان اسلام